Gazdaságinformatika MSc

Gazdaságinformatikus mesterképzési szak

A szakértők döntő többsége egyetért abban, hogy az informatikai szakemberek többsége – már akár a közeljövőben is – valamilyen üzleti területen fog dolgozni és nem az informatikai részlegen belül. Éppen ezért drámaian megnőtt az igény olyan magasan képzett informatikai vezetők és alkalmazottak iránt, akik egyaránt rendelkeznek megfelelő üzleti és informatikai szakképzettséggel.

A gazdaságinformatikus mesterképzés célja, hogy felkészítse hallgatóit mind menedzsment, mint technológia orientált karrierlehetőségek betöltésére az informatikai területén. A program célja olyan szakemberek képzése, akik az információra, mint stratégiai erőforrásra tekintenek, és ennek megfelelően irányítják az informatikai erőforrások kontrolling folyamatait és hosszú távú tervezését, elsajátítják az alapvető gyakorlati módszereket és megoldásokat (mint tervezés, fejlesztés, integrálás, üzembe helyezés, minőségbiztosítás, üzemeltetés, szolgáltatás, karbantartás) és alkalmasak az információtechnológia korszerű lehetőségeinek kihasználására, szervezetek üzleti intelligenciájának növelésére. A képzés során továbbá megismerkednek a legfontosabb vállalati alkalmazásokkal, az elektronikus üzletvitel és elektronikus kormányzás technológiáival, valamint olyan nemzetközileg elismert módszertanokkal és szabványokkal, mint az ITIL vagy a COBIT. Mindez olyan interdiszciplináris szemléletben kerül ismertetésre, melynek segítségével még magasabb színvonalra emelhetik azon képességüket, hogy megtalálják és kidolgozzák valós üzleti problémák informatika által támogatott megoldási lehetőségeit. A hallgatóknak szintén lehetőségük nyílik, hogy olyan informatikai szakemberektől tanuljanak, akik valós szakmai tapasztalatok széles tárházával rendelkeznek. A Budapesti Corvinus Egyetem Informatikai Intézete szoros kapcsolatot tart fenn számos üzleti szereplővel, így többek között az SAP (SAP University Alliance program), a Microsoft, a T-Systems, a KPMG, a MOL Nyrt. vállalatokkal vagy az ISACA szervezetével.

A fokozat megszerzésével számos karrierlehetőség közül választhatnak a hallgatók: folytathatják tanulmányaikat Ph.D. képzés keretében vagy informatikai munkakörök széles körére pályázhatnak (mint rendszerelemző, információrendszer elemző, biztonsági kockázat elemező, projekt menedzser, IT menedzser, IT tanácsadó, stb.)

Aktuális operatív tantervek:

2013-14/1. félévében kezdetteknek

2014-15/1. félévében kezdetteknek