Gazdaságinformatika Doktori Iskola

A gazdaságinformatika interdiszciplináris jellegéből adódóan olyan műszaki tudományterület, amely komplex szemléletet igényel a gazdasági és az informatikai oldal együttműködésének biztosításához.

A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságinformatika Doktori Iskolája Magyarországon az egyetlen olyan doktori iskola, amelynek a célja, ezen a területen önálló tudományos kutatásra alkalmas szakemberek nevelése. A tudományos pályára lépő kutatók mindamellett, hogy mélyebb ismereteket szereznek egy adott szakterületre vonatkozóan, elsajátítják a munkaerőpiac által igényelt képességeket is.

A végzettek képesek lesznek a korszerű informatikai-számítástechnikai szemlélet és módszertan elsajátításával valós üzleti folyamatokhoz kapcsolódó kutatási kérdések megadására, megoldások kidolgozására, modellezési és alkalmazási feladatok elvégzésére, valamint gazdasági és informatikai elemzések és előrejelzések készítésére. Az egyetemi oktatásban való részvétellel fejleszthetik interperszonális képességeiket is.

A hallgatóknak lehetősége nyílik Európai Uniós kutatási projektekben, valamint hazai, illetve nemzetközi konferencián való részvételre. Mindemellett a doktori iskola ösztönzi a hallgatókat arra, hogy a tanulmányaik egy részét külföldön végezzék el.

A Doktori Iskola saját honlapján teszi közzé a képzéssel kapcsolatos aktuális információkat.